Waarom zijn we in relatie en wat het leidt tot

Het punt is niet dat ik een pathologische lodge ben. Ik heb gewoon een voorbeeld — Ik heb bijvoorbeeld nooit vrienden en als ik in het goede probeer te liegen, is er een verraderlijk rood. Maar in relatie ik — Virtuoso leugen. In aanvulling op één geval.

Vier jaar ontmoette ik de perfecte egor: hij was niet schandalig, hij begreep alles, deed niet jaloers, verloor niet geduld, de bloemen deed regelmatig, elk verlangen en vergeet niet de data en details. En ik heb niet bekwaam om bijitiële mannelijke oplossingen te nemen. Het was goed en. saai.

Na afgestudeerden, gingen we een groot bedrijf reizen, waar ik verliefd werd op zijn vriend VLAD. Ondanks mannelijke vriendschap, begon hij voor mij te zorgen — recht in de reis zonder zich te verstoppen van EGOR. Toen we terugkwamen naar Kiev, begon VLAD constant me te benoemen om me te ontmoeten. Dus viel samen of ik net op zoek was naar een nieuwe behuizing die we aanvankelijk van plan waren te huren met EGOR, maar hij haastte zich niet om het initiatief te tonen.

Uiteindelijk heeft VLAD me uitgenodigd om bij hem te leven — Tijdelijk als een vriend. We wisten allebei dat dit een leugen is en dat onze buurt met gezamenlijk ontbijt niet beperkt zou zijn. De meeste van al mijn vrienden bedrogen het feit dat Egor zelf me naar VLAD bracht, en daarna. En ja, ik heb hem verteld dat we vrienden zijn met VLAD. Maar het leek erop dat het helemaal niet werd gestoord. We bleven bijna een jaar vóór de gescheidenheid ontmoeten. Hij vermoedde me nooit in schatten.

Het lijkt erop dat dergelijke gevallen meestal zeggen: «Als je een persoon erin slaagde, betekent het niet dat hij een dwaas is. Ik heb je net meer vertrouwd dan je verdient». Maar nu lijkt het mij dat het geval in zelfbedrog was, en niet in vertrouwen. Ik denk dat ijzer gewoon pijn doet om toe te geven dat onze relatie niet perfect werd. Een dergelijke beschermende reactie.

Waarom bedriegen we onszelf? Olga Kornienko, kandidaat van psychologische wetenschappen, een praktiserende psycholoog en toonaangevende trainingen, opmerkingen: «Vaak zijn we net alsof je de waarheid niet herkent, we het niet willen begrijpen. Dan gaat ze in de schaduw —

Dat deel van onze persoonlijkheid, dat niet wordt gerealiseerd, maar instinctief beïnvloedt onze emoties, de keuze, reactie. Dit is het deel dat wordt geweigerd door onze slapende innerlijke «criticus», Wie weet wat «Rechts» moeten speciaal zijn voor een bepaalde persoon of een groep mensen. Vandaar de naam «Schaduwkant van onze persoonlijkheid». Door vaststelling op zich, erkenning van zijn bestaan, wordt de mogelijkheid om het te uiten, zich bewust en mogelijk om te presenteren. Hiervoor moeten we het met ons eens zijn «criticus», «Sociaal masker», die we voor anderen en voor onszelf dragen, met de concepten «Goed en slecht», «Dat is goed en verkeerd», «Mooi en lelijk».

Ten tweede die kan stoppen, — Dit is de angst om relaties te verbreken. Velen geven de voorkeur niet de andere in de waarheid over zichzelf te wijden, aangezien de gevolgen van angst. Haast je niet om te fantaseren dat je bij je bent «Nacht» Een functie, geschiedenis of voorkeur, een andere persoon zal niet accepteren. Oprechte verlangen om samen te zijn, beïnvloedt de acceptatie van jou door een ander».

Wanneer we de waarheid voor onszelf niet herkennen, gaat ze in de schaduw — dat deel van de persoon die niet wordt gerealiseerd

Waarom ik niet deelgenomen aan Yegor, zodra ik VLAD heb ontmoet? Ik beschouwde mijn vriend onschatbare waarde voor de relatie van een persoon, die ik liefheb en weigerde mezelf toe te geven: met hem erg saai. Bovendien ben ik nooit moeilijk geweest om tegen mannen te liegen. Mam zegt, dit is een soort wraakvader voor zijn gedrag. In feite was het handig voor mij.

Boomeranga Wet vertraagde niet aan het werk: mijn vriendin Arina werd verliefd op Egor, en ze begonnen te communiceren. Geheim van mij. En op een dag viel het skelet uit hun kabinet uit — Ik zag foto’s van hun bruiloft op Facebook. Het was erg pijnlijk. Toen leerde ik dat een van de meest onaangename gevoelens die verband houden met de leugens — Wanneer je dichtbij probeert te bewijzen dat hij niet bedriegt, maar je voelt: hij liegt zelfs nu. Ik zou Anyy na een paar jaar kunnen vergeven toen ik mijn toekomstige echtgenoot ontmoette.

«In het hart van Li zijn twee gevoelens het vaakst: angst en schaamte. Angst om relaties, levensstijl, status, respect te verliezen. En schande om zelf een manier te presenteren, — Verklaart Olga Kornienko. — De gewoonte van liegen kan beginnen te vormen in de kindertijd, wanneer een kind echt iets wil, en de ouders niet toestaan. In dit geval is hij op zoek naar kansen om het gewenste te krijgen, het vermijden van het verbod en de bestraffing van de ouders. En hier is niet alleen het verlangen naar het doel geboren, maar ook een opwinding, sluw, adrenaline. Daarnaast is er ook een mysterie in leugens, wat prikkelt. Vooral als het met iemand is verdeeld.

False in het volwassen leven ook consequenties persoonlijke setheid. Shame voorkomt dat we onthullen. Een soort van mijn eigenschap is onaanvaardbaar, walgelijk voor een ander: hij accepteert me er niet mee. Het niveau van schaamte is afhankelijk van hoeveel u zelf het recht herkent om zodanig te zijn, ongeacht de meningen van andere mensen.

Even het erkennen van al uw partijen, rollen, verlangens zoals normaal en in aanmerking komen voor het leven, kunnen we het risico hebben om over hen te praten», — Zegt Olga.

Met mijn man was ook niet zo gemakkelijk. Toen hij de eerste date vroeg, waar ik woon, loog ik: ik zei dat een vriend (toen ik nog steeds leefde met VLAD). En voelde eerst bijna fysieke pijn uit de leugens. Iets veranderd in mij. Ik dacht: leren dat ik met een man woon, Sasha zou niet meer meer bellen. Toegelaten in alles wat ik zelf — Nadat hij had gesuggereerd dat ik samen woon.

Ik wist dat ik een risico had, maar plotseling besefte ik dat ik onze relatie niet kon beginnen met misleiding. Er waren geen ruzie — In plaats daarvan regeerde een lange stilte, wat erger bleek te zijn dan schandaal. Ik probeerde de redenen voor mijn daad uit te leggen, maar ik zag dat Sasha het vertrouwen verloor. Hij vergaf me, hoewel het nog lang geleden was, en tijdens de ruzie herinnerde ik me mijn misleiding. Het was mijn vergoeding. Ondanks de gevolgen, bewoog elk skelet in mijn kast plotseling en gaf zich om zichzelf te weten over zichzelf. En ik kon niet stoppen. Voor de eerste keer in het leven, vertelde ik een man over mezelf: over een vreselijke houding tegenover andere jongens, over de zwakheden, wrok en jaloezie aan het succes van iemand anders, over de complexen vanwege de kleine borst en kleine lippen, over het onbewogen angst voor de vader, over de verslaving aan alcohol en drugs, over seksuele voorkeuren, waarover stil was, «Omdat je beschaamd bent». Ik was niet bang om hem de ziel te onthullen en laat zien dat niet alleen de gevleugelde eenhoorns erin wonen, maar ook lelijke geheimen. Paradoxaal genoeg zag Sasha er daarna de persoon van iemand anders niet in mij en besloot niet dat we niet onderweg waren, — Hij werd nog dichterbij.

Binnen een dag kun je van tien tot twee honderd keer liggen. Vreemdelingen die we vaker zijn dan collega’s.

En vooral: geleidelijk met zijn zorg en ondersteuning, embraak aan mijn innerlijke demonen, lekte ze uit en stond het niet toe om terug te keren. Alleen geduriteerd om te toegeven aan hun onpartijdige geheimen en leren dat het gewoon van me houdt, wat er ook gebeurt, ik werd degene die altijd wilde lijken.

«Ja, ergens in ieder van ons leeft de verlangen van de kinderen van onvoorwaardelijke liefde en acceptatie van anderen. We willen echt geloven dat we altijd zullen nemen. Maar de andere heeft ook zijn grenzen met wie we elkaar ontmoeten. Het is ook belangrijk om hun grenzen op te merken, en de grenzen van een andere persoon. Als je ondraaglijk bent om bij me te zijn — Op deze plaats convergeren we niet. En kunnen we onze relatie in dit opzicht voortzetten? Zo ja — Laten we het daarmee eens zijn, in welk formaat, zodat jij en ik me goed in hen voelen. En ja, de relatie kan verdwijnen als het mysterie een realiteit wordt, maar ze kunnen naar een nieuw niveau gaan — vind iets heel belangrijks, dat nog niet was.
Hier moet je de vraag beantwoorden: of deze relatie echt zo belangrijk voor me is, als een kant van jezelf niet kan laten zien?

Prijzen van leugens in de hechte relatie — Dit is het vertrouwen en de gevolgen vanwege het verlies ervan; Spanning en geheimhouding, geen spontaniteit in sommige gebieden van het leven; Het onvermogen om de vreugde te verdelen van jezelf aan anderen, evenals divisie met hem van hun verlangens, genoegens die in deze schaduwzijde liggen «ik ben». Moet alles wegen voor en tegen dergelijke relaties. Risico en verschijnen, ontmoet angst en schaamte om gewoon met een ander te kunnen zijn», — Reacties Olga Kornienko.

Ik hoorde onlangs Alena Collega: «Wat te doen met skeletten in de kast? Waarom iets met ze te maken hebben? Jezelf liggen — En laat ze liegen». Misschien is ze echt gelijk? Immers, alles is op de een of andere manier liegen. Op de portal Ted is er een uitvoering van Pamela Meyer, auteur van het boek «Hoe een leugen te herkennen». In het bijzonder zegt ze: «Net op een dag, volgens onderzoek, kun je ongeveer tien tot twee honderd keer liegen. Vreemdelingen die we vaker zijn dan collega’s. ExtraVerat liggen vaker dan introverte. Mannen liegen ze acht keer vaak meer dan over iemand anders. En vrouwen genieten van een leugen als een hulpmiddel wanneer ze iemand moeten beschermen. Als je een gemiddeld echt paar bent, zal je elkaar eenmaal uit tien bedriegen. Als u niet getrouwd bent, neemt deze indicator toe tot drie van de tien». Leugen — Een integraal onderdeel van het leven — En de jouwe, en de mijne, en die vent. Hoe het gezicht te bepalen waarna de onschadelijke aantrekkingskracht eindigt en u het gevaarlijke territorium betreedt?

Toen de heldin nicole kidman in de serie «Grote kleine leugen» Voor de eerste keer komt naar een psycholoog zonder een man, vraagt ​​ze haar directe vragen over geweld in hun familie en haar angst, en kidman die categorisch allemaal ontkent, met tranen, luistert naar de kwaliteit die ze in haar echtgenoot op prijs stelt. Dus probeert ze een plotselinge schaamte en de waarheid die zich van zichzelf verborg te vermijden. Op dit moment begrijp je: Zelfman — Een van de meest vreselijke soorten leugens.

Een andere held van dezelfde serie voerde aan dat alle gezinskoppels doen alsof, zelfs de gelukkigste. Is dat zo? Een van mijn vriend voegt eraan toe: «Alleen die gezinnen waarin partners tegen elkaar liggen, kunnen gelukkig en sterk zijn». Zijn filosofie is eenvoudig: om het huwelijk voor lange jaren te houden, kan in het geval dat het mogelijk is om alleen partner te spreken Wat kan vreugde brengen aan uw gezamenlijke bestaan. Alles overschaduwt relaties, — weg. Dit is ook van toepassing op de waarheid dat mijn interlocutor zorgvuldig verbergt en zelfs geen doseringsgedeelten geeft. Ze hebben twee kinderen met zijn vrouw, en hun huwelijk duurt meer dan vijftien jaar. En beide echtgenoot is echt blij. Akkoord, er is een reden voor reflectie. Maar het lijkt mij dat dit hiervoor twee verplichte omstandigheden vereist: de afwezigheid van geweten van de ene en nieuwsgierigheid — in de tweede.

Ik heb onlangs een vergelijkbaar idee gelezen in het boek Sholya «In een man». Een van de helden met wie de auteur communiceerde, vertelt hoe hij kamagra 100 mg van zijn vrouw houdt en tegelijkertijd haar verandert. Maar het spijt van het geweten onderdrukt hem niet. Hij geeft toe dat hij dacht dat hij al heel lang dacht waarom hij met andere vrouwen moet slapen en begrepen: het is zijn aard die niet kan worden gewijzigd. Zo simpel. Van honderden verraad heeft zijn vrouw per ongeluk over één geleerd, maar zelfs bang om het te verliezen om hem voor slechts een jaar van willekeurige verbindingen te lokken. Misschien zijn sommige mensen gewoon niet in staat om van iemand te houden, maar?

«Natuurlijk zal ik tegen hen liegen als ze we weigeren te begrijpen!» — Mijn neef Anya wordt erkend, wat in het geheim is van de ouders die het de klok rond de klok besturen, twee tatoeages opgestapeld, geprobeerd te roken en seks. Waarschijnlijk, wanneer je het gevoel hebt dat je verlangens worden gerespecteerd, en ze houden van je zonder enige omstandigheden, het wil niet doen.

Interessant genoeg, of het aantal skeletten dat uit het kabinet laat vallen, hangt af van hoe eerlijk gezegd dat wel? Of deze factor is op geen enkele manier verbonden met onze houding ten opzichte van mensen? Misschien moeten we hetzelfde worden met wie je extreem eerlijk wilt zijn — In staat om een ​​hechte persoon in elke situatie te begrijpen, probeer dan niet in zijn persoonlijke ruimte te komen, niet om niet-verpletterde tips te geven, niet kritiek op zijn keuze — En dan zullen we uzelf tegen ons beschermen tegen LGALI? Weet niet. Het lijkt mij dat in elke relatie minstens één dag je favoriete persoon zal maken wat hij wil verbergen. Niet omdat het niet respecteert, waardeert u niet en waardeert uw relatie niet, maar van angst die uw gevoelens en vertrouwen verliezen. Hiervoor zijn we begiftigd met talent vergeven. Degenen die hen veroverden, de gelukkigste mensen in de wereld.

Leave a Reply