Довідник Громадського Активіста Довідник Громадського Активіста

Громадська організація має право на використання свого найменування та символіки з моменту реєстрації. zero,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії, та округлюються до найближчих 10 гривень. Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто або через законного представника, шляхом відправлення документів поштою (рекомендованим листом). Організація може мати відокремлені підрозділи, які не є юридичними особами та утворюються за рішенням Загальних зборів Організації.

громадське об'єднання статут

Особи, які досягли 18 років, а молодіжної та дитячої громадської організації – 14 років. Громадська організація – це громадське об’єднання, засновниками та членами (учасниками), якого є виключно фізичні особи. 5) місцезнаходження реєстраційної справи громадського об’єднання.

Статут затверджується в обов’язковому порядку на першому (установчому) засіданні засновників ГО, про що засновниками складається відповідний Протокол зборів засновників ГО. Статут в обов’язковому порядку має бути підписаний всіма засновниками ГО або їх уповноваженими представниками, а підписи кожного засновника мають бути засвідчені нотаріусом. Кожен учасник ГО має право подати скаргу на дію або бездіяльність Виконавчого органу або Ревізійної комісії. Ревізійна комісія – здійснює контроль за фінансово-господарською діяльністю ГО, і створюється лише у ГО із статусом юридичної особи. За результатами своєї діяльності Ревізійна комісія звітується перед Загальними зборами.

Почнемо з організації, що планує провадити діяльність без статусу юридичної особи. Якщо громадське об’єднання протягом шести місяців не повідомило уповноважений орган з питань реєстрації про продовження діяльності без статусу юридичної особи уповноважений орган з питань реєстрації вносить до Реєстру громадських об’єднань запис про припинення діяльності громадського об’єднання. Особа може бути обрана керівником, обрана до складу керівного органу громадського об’єднання, визначена особою, ружинська рда яка має право представляти громадське об’єднання для здійснення реєстраційних дій, або визначена особою, уповноваженою представляти громадське об’єднання, за наявності її особистої згоди. Громадські організації, їх спілки (союзи, асоціації, інші об’єднання громадських організацій), легалізовані на день введення цього Закону в дію, подають (надсилають поштовим відправленням) документи для вчинення реєстраційних дій до уповноваженого органу з питань реєстрації за своїм місцезнаходженням.

Відокремлені підрозділи Організації у своїй діяльності керуються Статутом Організації. 5.6 Виконавчий директор є керівником (виконавчим органом) Організації, обирається Загальними зборами строком на 5 років із числа членів Організації. Несплати членських внесків протягом останнього року. Налагодження співпраці з державними центрами зайнятості, компаніями з працевлаштування і розвитку бізнесу. Сприяння доступу до необхідних, адаптованих для трансгендерної спільноти послуг з профілактики та лікування ВІЛ.

Порядок Створення Та Діяльність Громадського Об’єднання Без Статусу Юридичної Особи

Збори вважаються повноважними, якщо на них присутні не менше половини членів Організації. Загальні Збори членів Організації(далі – Загальні Збори) є вищим органом Організації, який вправі приймати рішення з будь-яких питань її діяльності, в тому числі і з тих, що передані Загальними Зборами до компетенції Правління. Член Організації не має права голосу при вирішенні Загальними зборами Організації питань щодо вчинення ним правочину та щодо спору між ним і Організацією.

Які Особливості Громадського Об’єднання Зі Статусом Юридичної Особи?

Голова Організації має право видавати іншим особам довіреності на вчинення юридичних дій від імені Організації, за умови одержання згоди Загальних Зборів, що оформлюється протоколом. 4.2.four. Члени Організації, у випадку невиконання Головою Організації відповідної письмової вимоги, повідомляють членів Організації про час і місце позачергових Загальних Зборів відповідно до вимог Статуту самостійно. 5.four.8. У засіданнях Правління беруть участь його члени особисто чи через уповноваженого представника з числа інших членів Правління за довіреністю. Рішення Правління приймаються шляхом голосування більшістю голосів присутніх.

Порядок Реєстрації Громадських Об’єднань

Організація є добровільним громадським об’єднанням, заснованим на індивідуальному членстві, створеним на основі єдності інтересів для спільної реалізації мети діяльності Організації, визначеної цим статутом. Правління ГО «Вибір» звітує перед членами громадської організації про проведену роботу, фінансовий та майновий стан щороку на загальних (звітних) зборах. У випадку, коли Голова ГО «Вибір» тимчасово не може виконувати свої обов’язки, його обов’язки виконує один з членів Правління (заступник), за рішенням Голови ГО «Вибір».

Рішення Контрольно-ревізійної комісії приймаються простою більшістю голосів її членів. Регулюються спільними угодами на принципах рівноправного партнерства, діалогу та співробітництва. Діяльність Організації проходить в рамках співробітництва з організаціями усіх форм власності, рухами та окремими громадянами, що мають на меті вирішення спільних з Організацією завдань. Усі рекомендації Консультативної Ради надаються Правлінню для розвитку та оптимізації стратегічної діяльності Організації. Завданням Консультативної Ради є підтримка діяльності та сприяння розвитку Організації, в тому числі на регіональному та міжнародному рівнях. Підписує документацію, підготовлену за результатами роботи Наглядової ради.

Громадська організація – це громадське об’єднання, засновниками та членами (учасниками) якого є фізичні особи. Назву (назва громадського об’єднання викладається державною мовою. Громадське об’єднання може також викласти свою власну назву, поряд з державною мовою, іноземною мовою або мовою національної меншини). Для громадської організації це фізичні особи, громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, які досягли 18 років, а молодіжної та дитячої громадської організації – 14 років.